29 januari 2013

Lammchorizo med råris, granatäpple och limedipp

Receptdags! Härom kvällen lagade jag och skatten en himla god rätt som jag lyckades dokumentera på bild. Rätten var från början helt improviserad, typen "man tager vad man haver", men blev riktigt god. Vi hade lite lammchorizo i kylen, den köttiga sorten!, som vi stekte och sen svängde vi ihop tillbehören. Såhär:



1. Vi började med att steka lite råriven gul lök och morot
tillsammans med coctailtomater och lite överbliven sugar snaps.

3. Vi kokade råris tillsammans med vatten, curry (och helst spiskummin om man har),
salt och peppar i ca 
10 min. Råriset hamnade sedan i den varma pannan med grönsakerna.
4. När råriset börjar poppa så är det dags att lägga upp på fat.
Vi garnerade med granatäpple...
5. ...och färsk basilika. Skatten slängde ihop en dipp med crème fraiche, limeskal och saft och lite sambal oelek. Så gott och frisk smak tillsammans med den kryddiga korven och det "orientaliska" råriset. Smaklig spis!



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar